donderdag 26 juni 2008

Barack Black Eagle!

De Amerikaanse verkiezingen in november: Obama (D) versus McCain (R). De meeste Europeanen zijn (zoals altijd) voor de Democraat. Uit de hier volgende filmpjes is te zien waarom de meeste indianen het daar waarschijnlijk mee eens zijn.

Bij de Crow


Zelfde (helaas slecht geluid!) maar dan het echte begin waar hij zowaar probeert te spreken!!!


In het nieuws


Bij de Coeur d’Alene


In New Mexico


Native American Recognition Day


Toch weet ook hij waar het om gaat



Obama is een relatieve nieuwkomer. Ook als het om de indianen gaat. McCain echter (komende uit Arizona) heeft een lange geschiedenis en is bekend bij de "Nations". Aangezien hij veel goed voor ze gedaan heeft, is het opmerkelijk dat hij de indiaanse stem lijkt te gaan verliezen. Hoewel ze met weinig zijn (3 miljoen, ongeveer 1% van de Amerikaanse bevolking) kunnen ze zoals de laatste jaren altijd vooral in de Swing States een doorslaggevende rol spelen. Te denken valt hier bijvoorbeeld aan Colorado, Arizona en New Mexico. Zelfs in Alaska (slechts 3 kiesmannen en door en door Republikeins maar wel met 15% van inheemse afkomst) kunnen de kansen zomaar schuiven als McCain niet uitkijkt. We blijven het op de voet volgen.

2 opmerkingen:

Dimi Dimmes Levistrum zei

We approve this massage,

Josefien & Chris.

Dimi Dimmes Levistrum zei

Ps. De hele middag via allemaal andere links bezig geweest met 1 pagina op jouw blog ... jezus, dat beloofd nog wat voor de toekomst.

Heb een heerlijk artikeltje liggen over het jaar 1212. Heerlijk. Zal het voor je meenemen, leve Obama.