woensdag 7 maart 2007

reactie

Beste Lennart,

Dank voor je bericht! Even twee opmerkingen.

Ik begrijp je invalshoek, maar de tekst, en belangrijker nog, het filmpje (http://www.youtube.com/watch?v=SjeX7matVGA), zijn niet meer dan ludieke manier om het milieuprobleem aan te kaarten. De cabareteske inleiding mondt wel uit in een serieuze boodschap. D66 is een groene partij en Boris van der Ham doet niets anders dan werken aan het klimaatprobleem, zie bv: www.eurenew.eu. Ook op dit moment is hij in Brussel om zijn plannen voor grootschalige energie-beleid aanhangig te maken.

Ten tweede vind ik dat je inhoudelijk maar ten dele gelijk hebt: de rechten van inheemse volkeren zijn met www.paaseiland.nu niet met voeten getreden. De negatieve bijklank hoor ik niet. Wat betreft de beschaving kun je zeggen dat deze in zekere zin belangrijker was vóór Job Roggeveen cs. er aanmeerden. Op grond van mijn bescheiden kennis: de bevolking was in een eeuw of wat met 75% geslonken en er had op grote schaal ontbossing en uitputting van land plaatsgehad. Kwalitatief is zo’n beschaving niet minder belangrijk, maar dat is hier ook niet het punt. Dat van 300 paaseilanders er later slechts 100 aan de slavendrijvers wisten te ontkomen, staat hier ook niet ter discussie.

Dank nog voor je verwijzing naar het NRC. Misschien tegen je verwachting, maar deze artikelen lezen we graag op de fractie!

Met vriendelijke groet,

Namens Boris van der Ham,

Paul Teule
Medewerker Boris van der Ham

Geen opmerkingen: