dinsdag 26 december 2006

Wat is er saaier dan 2de kerstdag?

7 over 7, dinsdag 26 december 2006.

Wat is er saaier dat 2de Kerstdag?

Ik zou het niet weten. Maar goed, ik snap ook niet hoe iemand in het Christendom kan geloven. Dat je in een god geloofd, of in goden, daar kan ik nog bij komen. Een hogere macht. Maar dan nóg... Hoger dan wát eigenlijk? En als die macht dan toch zo veel hoger is, waarom moeten de nietige wezentjes die de mensen zijn HET dan zonodig aanbidden? HET heeft dat toch helemaal niet nodig als HET zo ver boven alles staat? En dan het Christendom... HET is in de vorm van zo'n miezerige mens op aarde gekomen om al onze zonden op zich te nemen. Waarom in hemelsnaam? En welke zonden eigenlijk? Zonden van wie? Van alle mensen? Zelfs de mensen die nog nooit gehoord hebben van Jezus en het hele circus eromheen? En dieren dan? Die slang die Eva verleidde lijkt me op zn minst net zo zondig als de gehele mensheid bij elkaar...

Nee... dán de Islam! Uit dezelfde Midden-Oosten koker voortgekomen als het Christendom en dezelfde bekeringsdrang. Als iedereen moslim wordt gaat het misschien een keertje goed op aarde. Zo lang dat nog niet gebeurd is, is het een en al chaos. Vooral grappig genoeg waar die drie Midden-Oosten monotheïstische godsdiensten aan de macht zijn. De Joden pakken het weer anders aan. Het beste volk op aarde, niet omdat ze dat zelf zouden beweren maar omdat de universele god dat nou eenmaal zo gewild heeft. Daarvoor WIL je niet eens gaan bekeren!

Inmiddels zijn we bij 1700+ jaar verovering van Europa, Afrika en Azië door het Christendom. Wat dat betreft zou de situatie er in Amerika (500+ jaar) en Australië (200+ jaar) nog rooskleurig uit moeten zien! Het is dat de Islam korter bestaat, maar die zijn net zo mooi tekeer gegaan. Op naar de transformatie van de wereld in één groot Midden-Oosten, de regio waar iedereen elkaar voor de harses schiet! Prachtig, wát een vooruitzicht!

OH wat smacht ik naar de Chinese machtsovername! Naar een wereld buiten de overheersing van die 3 grote godsdiensten uit de woestijn die ons al zo lang onder de duim houden. Nee, ik heb het niet over de prinsjes en koninginnetjes, de presidenten en al dat gepeupel. Ik heb het over de gewone mensen, de volkeren in Europa en Amerika en Afrika en Azië en Australië en Oceanië die hun eigen gedachtes, gevoelens & geloof gedwongen over boord moesten gooien. Op straffe van een zwaard door je keel. Leve de kruistochten op Fiji en in Zweden, in Algerije en in Iran..!

Ik kan niet geloven in een almachtige schepper die ERGENS ontstaan is, namelijk in het Midden-Oosten. Hoe kan juist déze HET de schepper óók zijn van de mensen van Caral? Van de Eskimo's en tegelijkertijd van de !Kung..? Hoe kan de Midden-Oosten HET meer de Schepper zijn van Hemel en Aarde dan de Nieuw-Zeelandse HET? Dat kan alleen maar omdat er veel meer Midden-Oosten-HET aanhangers zijn dan Nieuw-Zeeland-HET aanhangers. Die eersten schreeuwen het hardst. Doodsimpel.

Het gaat me dus niet eens meer of ik geloof in "een HET" of niet. Ik kan tóch niet bewijzen of die er wel of niet is. Misschien bestaan ze allemaal wel. Misschien niet. Nee Jasper... Het is geen aanklacht tegen het Westen, het is een aanklacht tegen het geclaimde universalisme van de overtuigingen die men hier (en in het Midden-Oosten) heeft... En ik zeg je... vóór het Christendom & de Islam in Europa en het MO, waren zélfs wij niet zo...

Lennert
ps: overigens is het niet bij het chr. en de isl. gebleven... Hun zendingsdrang is hier in het Westen overgesprongen op andere overtuigingen zoals b.v. de overtuiging dat democratie (à la het Westen) de beste bestuursvorm is, of de overtuiging van het Humanisme, handel, economie, gezondheidszorg, onderwijs, wetenschap, etc... We claimen dat het universeel is en dat dus iedereen het moet (zou willen!) hebben. "We moeten de Afghanen niet laten zitten, ook zij hebben recht op democratie, onderwijs en Vrijheid!" Want zélf hebben ze die natuurlijk niet...Toch?

Geen opmerkingen: